Beschrijving

ELEKTRONISCHE MASCHINE (EM) is in 1994 ontstaan en bestaat uit de volgende groepsleden:
- Richard de Boer Luiten
Componist, elektronica en zang
- Sonja de Boer Luiten
Elektronische percussie
- Michael Malais
Elektronica
- Norman van Krimpen
Lichtshow

De man achter de schermen, audiospecialist en programmeur Jaap van Woerkom, is verantwoordelijk voor het zelfgemaakte unieke geluidenpallet van ELEKTRONISCHE MASCHINE. Op een concertpodium is het onmogelijk om ELEKTRONISCHE MASCHINE over het hoofd te zien. Tijdens een optreden worden de toeschouwers meegevoerd in de machinale (electro, EBM) wereld van ELEKTRONISCHE MASCHINE onder de invloed van o.a.:
- de krachtige (EBM, Synth-pop) muziek
- licht effecten (o.a. T.L. verlichting, black lights, stroboscopen)
- (fluorescerende) kostuums
- draagbare drumpads
- subtiele choreography
Kenmerkende elementen in de muziek van ELEKTRONISCHE MASCHINE zijn:
Dance, Emotie, Kracht, Ontlading en Meesleepend


Discografie
- TANZEN MIT COMPUTER: cassette, 1996
- REAKTOR: CD, 1997
- ENERGY: CD, 1999
- THE KEY TO COMPUTE: CD, 2001
- DAS NETZ: CD, 2003
Optredens (een selectie)
- Alpha-Centauri, Huizen, maart 1997
- 013,Tilburg, april 1999
- Eurosonic festival, Zweden, juli 1999
- Nighttown, Rotterdam, oktober 1999
- E-live festival, Veldhoven, september 2000
- Utopia, Zoeterwoude, september 2001
- De Tunnel, Boskoop, oktober 2001
- EM Oskars, TechnologieZentrum, Duisburg, Duitsland, maart 2002
- Stahlwerk, Düsseldorf, Duitsland, maart 2002
- Musik club Meyer, Siegen, Duitsland, oktober 2002
- Schlachthof, Wiesbaden, Duitsland, december 2002
- Stahlwerk, Düsseldorf, Duitsland, april 2003
- Ekko, X-Club event Utrecht, april 2003
- Dee2, Siegen, Duitsland november 2003
- Dark Sylvester, Baroeg, Rotterdam, januari 2004
- Patronaat, Haarlem, februari 2004
- Undernativa, Hannover, Duitsland, juli 2004
- Winston, Amsterdam, september 2004
- Buk Buk, Heiloo, oktober 2004
- Brogum, Zierikzee, november 2004
- The Event IV, Geel, Belgie, december 2004
- Bibelot, Dordrecht, december, 2004
- Het Kasteel, Alphen a/d Rijn, februari 2005
- W2, Den Bosch, mei 2005
- The Max, Alphen a/d Rijn, september 2005
- Total Music Schiedam, november 2005
- Open air festival Cue-records, Schleiden - Broich, Duitsland, juli 2006
- Exit, Rotterdam, september 2006
- Zaalacht, Roermond, oktober 2006
- Heaven and hell festival, Vera, Groningen, maart 2007
- E-day festival, Eindhoven, april 2007
- Eiland van Brienenoord, Rotterdam, augustus 2007
- Koornbeurs, Delft, November 2007
- Total Music Schiedam, Oktober 2008
- Bazart, Den Haag, December 2008
- Podium 't Beest, Goes, Maart 2009


Radio/TV (een selectie)
- Radio SLOR, Ridderkerk
- Radio Oostakker, Belgie
- Stadsradio, Rotterdam
- BBC Radio, Engeland
- Rijnmond TV, Rotterdam
- Traumklank Radio, Bochum
- E.Klang Arten, Duitsland
- Radio CD (Schwingungen)
- Radio Rijnmond, Rotterdam
- Radio Stockholm, Zweden
- EMUSIC Phillipsburg, USA
- Radio Eins, Berlijn, Duitsland
- DSBP Radio, USA
- Darker Than The Bat, Belgie
- VPRO's Club 3 voor 12, Holland
- Radio Haarlem 105
- Radio activity, Amsterdam
- Radio Decibel, Nuenen, Holland